Албена

Курортен комплекс Албена е един от най-прекрасни и предпочитани морски курорти по нашето черноморие. Разположен е в североизточната част на страната, на около 30 км. от град Варна. Основан през 1969 и още от създаването си привлича множество туристи от цял сват.

Защо Албена е един от най-предпочитаните морски курорти?

Курортът е от затворен тип и е известен с това, че не е презастроен, което го прави изключително спокоен, безопасен и предпочитан. С множество зелени площи и забележителна природа.  Плажната ивица е дълга повече от 5 километра и е широка 150 метра. Природата на курорта е невероятна. Заобиколена от гори  в непосредствена близост до морето. Поради това, че е отдалечен от големите градове, прави климата уникален със винаги свеж въздух. 

Албена предлага хотели от всякакъв тип от 3 до 5 звездни. От такива намиращи се на първа линия, непосредствено до плажната ивица и такива в тихата гориста част. Това е идеално място за семейства с деца. Тук посетителите могат да се отдадат на пълноценна спокойна почивка и отдих. Децата могат да се възползват и от модерния Аквапарк, който се нарежда в топ 8 атракциони в Европа. В курорта е изграден и модерен ескалатор, с помощта на който туристите от по-отдалечените места могат да стигат до плажната ивица за минимално време. Курорта е известна и със своите минерални извори, които са усвоени от  повечето хотели и зареждат своите Спа центрове и басейни с лечебна минерална вода.

Албена - Европейски курорт на спорта

Албена с гордост може да се нарече и европейски курорт на спорта. Ежегодно печели този приз и това определено го отличава от останалите ни курорти. Тук могат да се практикуват над 50 спорта, както от аматьори, така и от професионалисти, като една малка част от тях са:

  • Футбол
  • Тенис на корт
  • Волейбол
  • Хокей на трева
  • Конна езда
  • Плуване
  • Кросфит и аеробика

Албена разполага с професионално футболно игрище, с естествена тревна площ. Многофункционална спортна зала, тенис кортове, плувни комплекси, конна база и много други съоръжения. Множеството професионално изградени спортни комплекси, бази и зали, правят Албена домакин на разнообразни международни състезания, турнири и състезания.

Съчетание между пясък и зеленина

Албена си остава един от най-красивите морски курорти. Лятото е прекрасно с дълги слънчеви дни, а вечерите са прохладни, където туристите могат да се насладят на страхотни залези или да се отдадат на ползотворна разходка. Тук съчетанието между спокойствие, зеленина, плаж и море, е уникална. Именно това преплитане между прекрасната зелена природа и безкрайния златен плаж, прави Албена предпочитано място за милиони туристи от цял сват.

Резерват “Балтата”

В близост има множество забележителности, които всеки турист може да посети и да се наслади. Една от най-уникалните е резервата „Балтата“. Намиращ се непосредствено до курорта, той е дом на стотици дървесни, тревисти и животински видове. Много от тях защитени. Простира се на площ повече от 200 хектара и обхваща северната част на европейската лонгозна гора и долното течение на река „Батова“.

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!