Обзор

 • hotelname
  80.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  Алуа Хелиос Бей, Обзор

  Лято 2023: до 25% отстъпка за резервации, направени в периода 01.05-31.05.2023!

  114.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  Сънрайз Ол Суитс Резорт, Обзор

  Лято 2023: до 20% отстъпка за резервации, направени до 21.06.2023 и при определени периоди на престой!

  130.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  Сол Луна Бей, Обзор

  Лято 2023! до 20% отстъпка за резервации, направени до 09.06.2023 и при определени периоди на престой и тип помещения! До 10% допълнителна отстъпка при определени периоди на престой и брой нощувки! С Аквапарк и включени чадър и шезлонги на плажа!

  136.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  Сънрайз Блу Меджик, Обзор

  Лято 2023: до 15% отстъпка за резервации, направени до 30.06.2023 и при определени периоди на престой! Допълнителна отстъпка 15% за определени периоди на пристигане!

  174.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  Клуб хотел Мирамар, Обзор

  Лято 2023! ТОП хотел за почивка в Обзор, с Ultra All Inclusive и включени чадър и шезлонги на плажа директно пред хотела!

  182.00 лв.
  Цена от
 • hotelname
  на запитване
  Цена от

На границата между Южното и Северното Черноморие се намира живописният курорт Обзор. Разположен в тих залив, простиращ се от нос Св. Атанас до Еминска планина, градът е с постоянно население около 2000 души, което обаче значително се увеличава по време на летния туристически сезон. Климатът тук е мек, умереноконтинентален, като средната температура за месец юли е 23 градуса по Целзий.

Туристите посрещнати от обширната пясъчна ивица с дължина над 10 километра. Най-предпочитан е емблематичният плаж Иракли със своя златист, зърнест пясък и кристална вода. Съчетанието на красива природа, чисто море, спокойствие, гостоприемство и добра кухня превръщат курорта в предпочитано от туристите място.

Обзор - перлата на Черноморието

Обзор е сред най-старите населени места по бреговете на Черно море. Останките от крепостни стени, църкви и терми, разкрити в района, са свидетелство за неговата хилядолетна история. Първи тук се заселили траките. Били последвани от елините, които основали тук Хелиополис, а в по-скорошни етапи тук е била лятната резиденция на византийските императори. Римляните построили храм на бог Юпитер и внушителна крепост, охраняваща морските пътища на изток между Константинопол и река Дунав.

За да се запознаете с прелюбопитната история и забележителностите на Обзор, може да разгледате музейната колекция на града, събирана повече от 30 години. Тя образно представя историята, бита и културата на жителите на древното селище.

В наши дни Обзор е процъфтяващ летен курорт, предлагащ многообразие от забавления – ресторанти, барове, дискотеки и малки семейни заведения. За забавлението на най-малките посетители пък са се погрижили местните хотелиери и голяма част от хотелските комплекси разполагат с пързалки и басейни.

Обширни и диви плажове

Плажовете на Обзор са може би неговата най-голяма гордост. Те са сред най-дългите по българското Черноморие и общата им дължина надминава 8 километра:

 • Централен плаж на Обзор – над 4 километровата пясъчна ивица достига до съседния курорт Бяла. Чудесен за семейства, разполага с платени чадъри и шезлонги и множество свободни зони. Интересна особеност е наличието на алея, успоредна на крайбрежието, идеална за летни разходки и красиви морски пейзажи;
 • Южен плаж на Обзор – намира се южно от централния, като са разделени от около 200 метра камениста ивица. Основната му част е дива и неохраняема, което го прави идеален за туристи, търсещи спокойствие и релаксация;
 • Плаж в защитена местност „Смриките“ – продължавайки на юг, стигате до този напълно див плаж. Живописен и тих, той също е идеално място за туристите, търсещи уединение и почивка;
 • Иракли – заслужено е смятан за един от най-красивите плажове по българското Черноморие. Див и обграден от гъста гора, той е притегателна сила за привържениците на прекия допир с природата. Иракли се е превърнал в символ на бягството от напрегнатото ежедневие и шума на големия град.

Екопътека към хълм “Калето”

Екопътеката към хълм „Калето“ е една чудесна възможност за разнообразяване на престоя ви в Обзор. Маршрутът е кратък, но живописен. Пътеката се вие през сенчеста стара гора, която чрез своята зеленина щедро дарява с прохлада по време на иначе горещите летни дни.

В началната си част пътят е равнинен и напомня на парк, а на „Първомайската“ поляна има обособени кътове за отдих с пейки, маси, детски люлки и огнища. Това я прави изключително приятно място за семейни компании с деца, настанени в Обзор. Каква по-добра алтернатива за ден на излежаване върху пясъка от пикник и разходка сред природата?

Втората част от пътеката е по-трудна за преминаване. Леко стръмна, тя отвежда до връх, на който в миналото се е разполагала средновековната крепост „Козяк“.

Общата продължителност на екопътеката е 1 час в посока при нормално темпо.

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!