Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-големият ни морски курорт. Разположен е на 35 км северно от Бургас, има 8-километрова плажна ивица с ширина от 30 до 60 метра.

Слънчев бряг е носител на престижната награда за екологично чисти плажове "Син флаг", тяхна запазена марка са финият златист пясък и живописните дюни.

Изграждането на курорта е започнало през 1958г. През последните 6-7 години Слънчев бряг претърпява изключително бурно развитие. За кратък период бяха построени изключително много нови хотели, а старите са напълно обновени. Легловата база вече е обхваната в над 140 хотела, изключително бурно нараства и строителството на ваканционни апартаментни комплекси. Тук можете да отседнете в изключително модерни и луксозни хотели, като Барсело Роял Бийч, Виктория Палас, Чайка Бийч, Хелена Сендс и много други.

Отвориха врати много нови ресторанти, барове, нощни клубове с шоу програми, казина. Това носи славата на Слънчев бряг като един от куротите с най-бурен нощен живот и затова е предпочитан най-вече от младите хора. Изключително много са и възможностите за спорт и хоби развлечения. И тук бе открит Аквапарк, а през това лято близо до Слънчев бряг, край Свети Влас, се открива голямо яхтено пристанище.

Карта на хотелите

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!