Св.Св. Константин и Елена

Св.Св. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Курортен комплекс “Св. Св. Константин и Елена”е един от най–известните и красиви български курорти. Разположен е на 10 км северно от град Варна сред забележителна по своята природна красота местност. Целият район е покрит с многогодишна широколистна гора, която достига почти до морето. Бреговата ивица е с дължина повече от 3.5 км.  Едно от най–важните условия за развитие на комплекса е наличието на 7 минерални извора с температура на водата от 40 до 60 градуса.

АТРАКЦИИ И СПОРТ
“Св. Св. Константин и Елена” е първият официално обявен български черноморски курорт. В курортния комплекс има тенис кортове, детски площадки, футболно игрище, открит басейн. Върху територията на комплекса има две яхтени пристанища, четири мостика, вълнолом и буна. Едното яхтено пристанище е в комплекс “Слънчев ден”. Дълбочината на пристанищния вход е 4 м, с капацитет 40 средно големи яхти. Другото е пред “Гранд Хотел Варна”. Мостикът пред минeралния басейн служи за пристан на корабчетата за крайбрежно плаване, предназначени за морски разходки.

Днес, курортът разполага с много хотели, голяма част от които са реновирани или изцяло новопостроени, няколко много добри SPA-комплекса, открит басейн с гореща минерална вода, много заведения за хранене и развлечения. Едни от най-известинте и модерни хотели в "Св.Св.Константин и Елена" са Гранд хотел Варна, Азалия, Сириус Бийч и много други.

Карта на хотелите

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!