Златни пясъци

Златни пясъци" е най-старият от големите 3 български морски курорта, разположен в северната част на българското Черноморие.

Идеята за изграждането на голям български черноморски курорт възниква в средата на 50-те години на миналия век. Съвсем естествено изборът пада върху местността Узункум (дълги пясъци), северно от Варна. Мястото съчетава по неповторим начин девствена гора и просторен плаж. Една от изключителните природни забележителности тук, от която днес е останал само споменът, било голямото сладководно езеро, само на стотина метра от морския бряг, в което живеели водни костенурки. Днес на това място се намира централната атракционна зона на курорта с модела на Айфеловата кула, Виенското колело и хотел "Интернационал".
Стабилната температура и микроклимат на Златни пясъци - около 27° C през целия сезон, го правят чудесно място за почивки и развлечения. Тук има казино, множество барове, миниголф игрище, файтони и атракционни коли, водни пързалки и възможност за упражняване на всички водни спортове с правоспособни инструктори и съответната екипировка.

СПА И БАЛНЕОЛОГИЯ
И днес, както преди хилядолетия в "Златни пясъци" бликат едни от най-лечебните минерални извори в Българя. Мекият климат, ултравиолетовите лъчи, чистият въздухът и богатата на микроелементи и соли морска вода от години са спечелили на курорта славата на един от най-посещаваните балнеологични центрове в България. Към всичко това обаче трябва да бъде добавена и модерната база на СПА центровете, предлагащи програми с лечебна кал, билки, процедури, съчетаващи техники за релаксация, източни и традиционни масажи с препрати, разработени на базата на уникалните български винени сортове или ароматните масла на далечния Изток.
Хит в програмите на СПА центровете в курорта са терапиите от Тайланд и Индонезия, хавайски процедури, японски шиатцу масаж и френски процедури с лечебна кал. За тези, които предпочитат духа на европейския юг, водещи компании са разработили СПА пакети в средиземноморски стил. Имате нужда от глътка свеж морски въздух и релаксация край вълните? В този случай удоволствието да се отпуснете след масаж направо върху топлия крайбрежен пясък не може да се сравни с нищо друго.

Карта на хотелите

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!