Банско

Сгушен в подножието на Пирин планина, грaд Банско е притегателна сила за български и чуждестранни туристи през целия период на годината. Еднакво атрактивен през четирите сезона, градът предлага разнообразни условия за почивка.

Географското разположение на града позволява задържане на снежната покривка от декември до април, а алпийският характер на Пирин планина осигурява отличните условия за професионален и любителски ски спорт.

Град - музей, където новото и старото съжителстват заедно, модерният център преминава в калдъръмени улички с типичните къщи, с дървен чардак, закътани зад яки двойни порти. Банско е известен като център за планински и ски спортове с модерни ски-съоръжения и новоизграден 7-километров кабинков лифт, с капацитет 2400 души на час.

Посещавайки града, гостите ще се докоснат до съхранената автентичност на българския фолклор, уникалните художествени и културни ценности, типични за региона. Ще отдъхнат в приятната и уютна обстановка на хотелските комплекси, ще вкусят от традиционните бански специалитети и отлежали червени вина.

За тази зима концесионерът на ски зоната в Банско  "Юлен" е инвестирал 2 млн. лева за рекултивация на 75 км писти. Около 185 машини са готови във всеки момент да покрият с изкуствен сняг територията на ски зоната.

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!