Боровец

Боровец е най-старият зимен курорт в България, чиято история датира от 1896 г.  Днес Боровец е най-големият български ски център по дължина и капацитет на ски- пистите и съоръженията. Разположен е по северните склонове на Мусаленския хребет в източната част на Рила планина. Сгушен във вековните борови гори на над 1300м. надморска височина, Боровец е перфектното място за зимни спортове и почивки.

Курортът предлага отлични условия за зимни спортове: алпийски ски, сноуборд, ски бягане.
Пистите в Боровец предлагат отлични условия за каране на сноуборд. Освен това по високите части на Рила планина - ски-център Маркуджик, в разгара на сезона снежната покривка достига 2 м – изключителни възможности за екстремно каране. 

От миналата зима на Маркуджик-2 има нов четириседалков лифт с ускорителна лента и капацитет 2400 души на час. От тази година влиза в действие 500-метрова нова удобна ски връзка между долната станция на кабинковия лифт и долната станция на четириседалковия лифт "Ястребец експрес". Работи и голям водоем за захранване на оръжията за изкуствен сняг с вместимост 35 000 куб.м вода. За гостите на курорта са построени и нови атракции като въжения "Бороландия" - парк за катерене и баланскиране между дървета, и зона за стрелба с въздушна пушка и лък. 

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!