Чепеларе

ОТКРИЙТЕ ЧЕПЕЛАРЕ с уютните хотели, допира с планината и родопското гостоприемство, 

които градът предлага в най-чист вид през цялата година!

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГОСТИТЕ НА ЧЕПЕЛАРЕ!

Град Чепеларе е разположен на двата бряга на Чепеларска река. Намира се в Централните Родопи, в най-югоизточното подножие на родопския дял Чернатица на средна надморска височина 1150 м. Градът се намира на 10 км от курорта Пампорово, на 80 км от Пловдив и на 230 км от София.

Чепеларе е един от утвърдените ски центрове в България. Градът разполага с някои от най-добрите писти на Балканския полуостров. Освен двете основни писти на Мечи Чал, Чепеларе предлага писта за ски бягане и писта за биатлон, сноуборд център, стрелбище за биатлон, детско ски училище. Базата разполага с нов четириседалков лифт и няколко ски влека. Чепеларе е също чудесна начална точка за пешеходни турове до много забележителности в Родопите.

Спортен център Чепеларе посреща туристите през 2009/2010 г. с почти 20 км. ски писти и ски пътища. Извършена e цялостна обработка на съществуващите писти и им е поставена маркировка по европейските стандарти.

Една от основните писти в центъра е за напреднали - "червена" с дължина 3250 м. Тя е оборудвана с най-модерната в България система за изкуствен сняг. 47-те оръдия могат да покрият пистата за 100 часа при температура от -3 градуса.

На разположение на скиорите е и "зелена" писта за средно напреднали с дължина близо 6 км, както и няколко по-къси писти с различна трудност. За скиорите и сноубордистите е предвидена и "червена трудна" писта с дълбок сняг и дължина 1,2 км. За първи път у нас всички писти са оборудвани с безплатен безжичен интернет. Така любителите на планината, ските и сноуборда ще могат да сърфират в мрежата от своя лаптоп или мобилен телефон в паузите между спусканията или в близките до пистите заведения. За поддръжката на пистите се грижат четири снегоутъпкващи машини.

В Чепеларе се намира и единственият завод на Балканите за ски и сноуборд оборудване.

Тук се намира единственият в България Музей на пещерите, с карти и снимки на скални образувания от Родопите.

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!