Дряново

  • hotelname
    Парк хотел Дряново, Дряново

    Парк Хотел Дряново е в центъра на Дряново. С качеството на обслужване, стандарта и атмосферата си, хотелът е подходящо място за бизнес мероприятия и отмора.

    на запитване
    Цена от

Дряново се намира в централна северна България. Разположен е в подножието на Стара планина. Слави се като града с най-много слънчеви дни в годината. Близо до сегашния град е същестувало селище от XI - XII век. Предисторията на Дряново може да се търси през тракийско и римско време, свидетелство за това са многобройните останки на крепости и селища в областта. Днешният град е основан през 1470 г. Интересни забележителности в града са Църквата "Св. Никола", построена от Кольо Фичето, Лафчиевата къща от 1840 година - истински шедьовър на възрожденската архитектура (при строителството й не е употребен нито един пирон), църквата "Света Троица", която е забележителна с великолепните си дърворезбовани тавани, музей "Кольо Фичето".

Дряново е на 24 км от средновековната столица Велико Търново, на 22 км от Габрово и етнографските му комплекси, на 17 км от Трявна с възрожденските архитектурни ансамбли и на 34 км от Севлиево, старият Хоталич.

В околностите на Дряново могат да се посетят Дряновският манастир - един от символите на непокорния български дух, пещерата Бачо Киро, пещера "Извора", останките на средновековните крепости "Градът", "Боруна", "Липово градище".

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!