Разлог

Град Разлог (до 1923 г. - Мехомия), стопански културен и административен център на Разложка община, носи духа на българското Възраждане и култура. Посещението на града ще ви позволи да се запознаете с над 41 жилищни сгради от възрожденски архитектурен тип разложко-чепинска къща, които притежават качествата на паметници на културата. Старите градски къщи (от 30-те год. на века) в центъра на града, зеленината на парковите площи, свежестта на изобилната вода и панорамните гледки към Пирин и Рила създават неповторимо усещане за туриста. Църквите "Свето Благовещение" и "Свети Георги", градският музей в Парапуновата къща, Кипремаксевата къща, валявицата на река Язо са част от множеството местни забележителности.

Природата е най-голямото богатство на Разлог. На север от града се намира царството на Национален парк Рила, а на юг е Пирин - наречена планината на боговете. Пирин и Рила са истински рай за любителите на природата и пешеходния туризъм. Предел, Бетоловото, хижа "Яворов" пледлагат добри възможности за спорт и туризъм. Край хижа "Яворов" минава международния пешеходен планински маршрут Е4.

В Рила особено живописни са маршрутите от хижа "Добърско" към вр.Айгидик до курорта Семково, до хижа "Македония" и резервата "Парангалица". Богати са възможностите за културно-познавателен и селски туризъм в района.

Нови оферти Имейл абонамент Грабни намаленията!